perjantai 5. huhtikuuta 2013

Run like you stole something!


Päätin jo viime kesänä, että juoksen vielä puolimaratonin - mutta vuoden vaihteen jälkeen se on muuttunut todellisemmaksi unelmaksi ja tähänastisen treenaamiseni suhteen konkreettisimmaksi tavoitteeksi.

Matka sinne tuntuu olevan todella pitkä. Aloitin varsinaisen juoksemisen ihan hyvällä menestyksellä viime heinäkuussa. Juoksin kympin lenkkejä, mutten missään nimessä yltänyt kummoisiin aikoihin - jotain 1h 15min kieppeillä ne muutamat yritykset taisivat koirien kanssa juostuna olla. No, talven lorvin juoksemisen osalta ja aloitin homman vuoden vaihteen jälkeen uudelleen. Sain myös personal trainerikseni salin vaihdoksen yhteydessä juoksutaustaisen jampan, joka neuvoi tekniikan kanssa ja komensi hidastamaan vauhtia, sillä sykkeet nousivat epäkiitollisen korkealle.

No, nyt olen sitten juossut 3 x 30-40min lenkkejä peruskestävyys-sykealueella, mikä tarkoittaa minulla juoksemista sykealueella 140 - 150. Leposykkeeni on luonnostaan hillittömän matala, jotain reippaasti alle 50 luokkaa ja vastavuoroisesti myös maksimisykkeeni on korkea, noin 215. Toistaiseksi juoksuvauhti on pysynyt tiukasti alle 8km/h, enimmäkseen 7,5km/h vauhdilla. Olen lukenut muidenkin jotenkin ahdistuvan tuolla pk-alueella juostessaan ja sama tapahtuu minulle - kysymys kuuluu siis: MIKSI PK-SYKEALUEELLA JUOSTESSA TUNTUU HAPOKKAALTA JA TAHMEALTA, MUTTA VAUHTIA NOSTAMALLA (ja sykkeen noustessa) HELPOTTAA?




Saliohjelmani on rakennettu toiminnalliseksi ja tukemaan tavoitettavi puolimaratonin suhteen. Siitä tulee tietenkin vähän sellanen "pro" fiilis, kun tietää tekevänsä oikeasti jotain oikein, mutta nyt on alkanut huolestuttaa.. Kauanko siinä oikeasti menee, että se juoksuvauhtikin siitä nousee? En mä halua lähteä juoksemaan puolimaratonia, jos kymppikään ei mene alle 80 minuuttiin - mutta toisaalta, onko se aika nyt se tärkein sitten kuitenkaan? Eiks ensin vois riittää, että jaksaisin ylipäätään juosta sen puolikkaan maratonin verran?

Ja entäs sitten se saliohjelma.. Olen ajatellut ennen, etten tarvitse mitään ohjelmaa, koska osaan itsekin ja ahmin tietoa, ja voin aina kysyä osaavammilta ihmisiltä ympärilläni. Mutta kun en enää halua peruskuntosaliohjelmaa, en laitteiden ja yksipuolisen treenaamisen ympärille rakennettua "naistenlehtien lukemisen mahdollistavaa" ohjelmaa - tiedättehän.. Istut jossain jalkalaitteessa ja luet Annaa tai MeNaisia ja louskuttelet koivillas laiskasti, kuin heijaisit jumalauta kehtoa puoliunessa tai raapisit varpaillas koiran kylkeä.. Äh, ei, en halua sitä! Haluan tätä mitä nyt, mutta tätä on nyt tehty alkuvuosi ja nyt ollaan jo huhtikuussa. Eikö pitäisi jotain jo tehdä toisinkin?

Joo - ehkä tavata personal traineria uudelleen. Mutta nyt ei olis fyrkkaa siihen, joten yritän kovasti etsiä viisaampien blogeista ja artikkeleista tietoa, sekä vakoilla muiden valmiita treeniohjelmia. Tänään kävin tekemässä ohjelmani ulkopuolelta treeniä kahvakuulilla ja tangolla, vaikken tunnin juoksemisen jälkeen meinannut ensin edes jaksaa rykästä. Hyvin kulki ja huomenna uudelleen, mutta varsinaisen ohjelman pariin.

Toivon koko sydämestäni, että tää into ei nyt laannu ja että tällä kertaa a) pääsen siihen juoksutavoitteeseeni ja b) saan ne vatsalihakset, mistä olen haaveillut ;)

Tässä esimakua tulevasta kesästä. She makes me go!!!


Tänään tuli tehtyä:

Aamu:
  • metsälenkki 60min
Ilta:
  • juoksu matolla 60min
  • käsitreeni 25min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!