perjantai 12. huhtikuuta 2013

Ihana, kamala Rooma ja lomailijan onneton itsekuri

Kyllä. Ne ovat hellineet minua ja saaneet aikaan ihmetystä, ihastusta ja iloa. Ensinnäkin Rooma on meluisin paikka, jossa olen koskaan käynyt - liikenne ihan liikenteenäkin on jo ihan hirveä, mutta etenkin melusaasteen puolesta melko traumaattinen kokemus tällaiselle kaupungista maalle paenneelle kimulille.

Melusaasteen lisäksi listaisin vähintäänkin hämmentäväksi puoleksi ajoittaisen töykeyden ja välinpitämättömyyden asiakaspalvelussa. Poikkeuksiakin on, kuten hotellimme naapurissa sijaitseva aivan ihana Gina-ravintola ja koko Trasteveren alue. Trastevere on ollut itselleni tähän mennessä sitä parasta Roomaa ruoan, ihmisten ja ilmapiirin puolesta. Ihan mieletön alue ja ihana, kiireetön tunnelma!!!

Täällä on tosiaan jo parisenkymmentä astetta lämmintä, mutta iltaa kohti viilenee vielä jonkin verran. Tähän mennessä olemme kahdessa päivässä kävelleet noin 25km ja myönnän, että itselläni on ollut siihen tarkoitukseen aivan väärät kengät jalassa koko ajan. Aika tuskaa.... :)

Tänään minulla on syntymäpäivä ja päivä on pyhitetty shoppailulle, Trevin suihkulähteelle ja illalla yökerhoille! Wow! Vinkkejä hyvistä iltamenopaikoista täällä otetaan vastaan! Samoin shoppailumestoista ;)

Ruokapuoli on ollut muuten aika villiä. Ensinnäkin olen syönyt ihan liikaa, myös kaikkea skeidaa kuten sipsejä ja suolapähkinöitä, joita tuodaan pöytään kun otat oluen tai proseccoa. Ja niitä on otettu, voin kertoa! Ja saimme me osamme myös muiden matkailijoiden nettiin laittamista pakastepizza-kokemuksista; ensimmäinen lounaamme oli nimittäin niin ehtaa pakastimesta mikron kautta pöytään-tuotantoa, että ei hirveästi naurattanut...

Lisäilen kotona sitten kuvia, mutta tässä yksi tunnelmakuva eiliseltä. Matkalla Colosseumilta Trastevereen pysähdyimme sympaattisen terassin kohdalla ja nautimme siinä päivän ensimmäiset prosecot.



8 kommenttia:

  1. Älä huoli, kyllä sitä rahkaa ja kuivaa kanaa ehtii sitten taas kotona syödä, eli pieni mässäily ei tee yhtään pahaa!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahkamuija, noin mäkin koitan koko ajan itselleni hokea.... :D

      Poista
  2. Ciao! Eksyin tänne sattumalta ja pakko heti Rooma-aiheeseen kommentoida.
    Kiva lukea että pidät Roomasta! Tuli ikävä tätä lukiessa, asuin siellä ennen. :)
    Trasteveressä kannattaa käydä sellaisessa pizzeriassa/ravintolassa kuin il Carlo Menta. Ihan superhyvää ja halpaa ruokaa! Toinen kokeilemisen arvoinen pizzapaikka on myös trasteveressä oleva pizzeria ai marmi. Suosittelen!
    Illalla ulos suunnatessa yökerhoalue löytyy Testacciosta ihan Trasteveren läheltä. Useita eri clubeja! Ainakin AKAB oli joka kerta hyvä. Ihanaa matkaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, pidän todellakin nuo raflasuositukset mielessä - tosi tuuripeliä tuntuu olevan ruoan laadun kanssa keskusta-alueella, mutta onneksi on ollut poikkeuksiakin. :)

      Poista
  3. Rooma on aivan ihana paikka! Nyt siellä ei varmaan ole niin paljon turistejakaan, itse käytiin viime heinäkuussa ja silloin ihmisvilinä oli aivan mieletön!
    Laitoin sinulle blogihaasteen odottamaan, kunhan lomilta palailet niin käy katsomassa! http://tanavuonna.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuh, ihana somelainen haaste - kiitos! Tarraan siihen heti alkuviikosta kun pääsen kotiin! Ja turisteja kyllä riittää ja koululaisryhmiä, niitä on valtavasti!!! O_O

      Poista
  4. Hei! Eksyin blogiisi ja täytyy tunnustaa, että tätä on kyllä kiva lueskella.. tosi kivan oloinen ja pirtsakka blogi! Jatka samaan malliin! :) Ja Rooma on kyllä ihana paikka, nauti!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiva jos on hauska lukea, kiitos vaan sanoistasi. :) Nautinnnn ja käyn lukemassa sun blogiasi myös, kun pääsen kotiin.

      Poista

Kiitos!