sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Miksi juoksumatossa on ne kahvat ja muutama muu mysteeri

Eilinen oli aivan huippupäivä, siis kertakaikkiaan loistava lauantai! Ensin todella voimauttavaa kotoilua (ei helvetti, että vihaan tota sanaa - mut äh, ku kaikki tietää jo mitä se tarkoittaa?! Millä sen korvaa? Mitä me käytettiin ENNEN sitä saakelin Anu Harkkia ja KOTOa?), sitten kunnon treeni salilla ja lopuksi sushia systerin kanssa. Sushin päälle mentiin vielä kahville ja haettiin pikkuveljemmekin mukaan.

Tätäkään päivää en aloittanut lainkaan hullummin:


 
Mansikkasmoothie/-pirtelö (maitoa, rahkaa, mansikoita, banaania,
loraus light mehutiivistettä), vitamiinit, kananmuna,
kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä vähän...
ja kaardemummakahvia!


Fitnesstukku yllätti muuten jälleen positiivisesti ilmoittamalla, että tilaukseni on jo matkalla, joten oletan saavani houkuttelevaakin houkuttelevamman minttusuklaa-pommini sieltä peräti alkuviikon aikana.

Ja mikä yllätti myös, oli oma tyhmyyteni! Rakas sykemittarini on sekaisin, vaikka siihen on hiljattain vaihdettu paristotkin, eikä se oikein palvele juostessa kun sen näyttämät lukemat heittelevät puolikuolleen ja maksimisykkeen välillä niin hirveästi. Valitin tästä sitten kotona Hiihtäjälle, joka tuumaili että enhän mä oikeastaan tarvitse sitä kuin juostessa ja koska juoksen lumien sulamiseen asti matolla, en tarvitse sitä siinäkään. Ihmettelin kommenttia suuresti, koska eihän se typerä matto sitä sykettä koskaan näytä (paitsi silloin, kun on se sykemittari käytössä - sen se lukee). Kaikkien näiden enemmän tai vähemmän liikunnan ja treenin täyteisten vuosien jälkeen sain sitten kuulla, että ne KAHVAT juoksumatossa, crossarissa jne. on tarkoitettu sykkeen mittaamiseksi?!

What?!! Ja mä oon aina aatellu, et vitsi mitä jengiä, kun ne pitää kahvoista kii tämän tästä.. Now I feel like this.

No joo, se sit tosiaan toimi. YLLÄRI! Kävin pitkästä aikaa crosstrainerillakin ja hitto, sekin toimi kuin häkä. Mitenhän hyvin se tukee juoksutreeniä? Kun ohje oli, et pitäis se kolme kertaa viikossa juosta, mutta voisko yhden kerran korvata crossailemalla? Tyhmä kysyy.

Crosstrainerin välittömästä "ugh, olen todellakin tehnyt"-fiiliksestä innostuneena päätin lisätä jotain extraa siihen varsinaiseen ohjelmaani. Vähän tiukemman vatsalihastreenin lisäksi työn alle ehti pystysoutu sekä hauis tangolla.

Siihen tämän hetkiseen ohjeelmani kuuluu siis:
  • kyykkäys, toinen jalka penkillä
    • (tanko 15kg) 8-12krt (molemmat puolet) x 3
  • yhdellä jalalla nousu penkille, ojennus kuulan kanssa suorille käsille
    • (kahvakuula 8kg) 8-12krt (molemmat puolet) x 3
  • sarja: punnerrus kahvakuulien yllä + mave + "dippi" eli hanuri kuulien väliin, jalat suorina edessä, kantapäät maassa (Mikä tän nimi on? Se L-asentohan on niin, että jalat on ilmassa ja dipataanko siinä edes?) + mave
    • (kahvakuulat 12kg) 8-12krt x 3
  • sivuliuku
    • (tanko 15kg)
Tuon lisäksi olen tehnyt aina ihan reippaan vatsalihastreenin ja tosiaan aina yhdistänyt siihen sen juoksemisen, yleensä ennen tota treeniä. Siitäkin olen lukenut, että ollaan montaa eri mieltä. Toiset ovat ehdottomasti sitä mieltä, ettei pitäisi käydä juoksemassa ennen salitreeniä ja toiset taas nimenomaan vannovat sen nimeen. Itse en kyllä jaksaisi punttailun jälkeen juosta metriäkään, eli minulle tämä kyllä toimii näin - mutta toki kehittymisen kannalta tämä voi olla jonkun mielestä väärä järjestys.

Lisäisin tähän nyt lepopäivän ja Hiihtäjän himaan roudaamien sipsien ja karkkien huutaessa nimeäni seuraavat kuvat, jos voisin:

1
2
3
4

Ja sit tän totaalisen WTF-hetken aiheuttaneen pyllykuvan. Mitä täs ikinä onkaan tapahtunut, se ei voi olla ok. Pliis, onhan toi photoshopattu?

2 kommenttia:

  1. Oon eräässä nimeltämainitsemattomassa krääsäkaupassa töissä, jossa oli Koto-ohjelman aikaan mm. pahvinen Anu Harkki, mutta aina pidättäydyin potkasemasta sitä.:D ja kotoilu oln vaan hieno sana siivoomiselle ja askartelulle!

    Ei toi jätti-äässi voi olla aito! Ei vaan voi!

    VastaaPoista
  2. Hah, pahvi-Anu!! :) Toi hanuri on giganttinen..

    Kotoilu on kieltämättä kaikki nihkeet kotihommat brändättynä uusiks. Ja jengiin uppoo ku häkä!

    VastaaPoista

Kiitos!