lauantai 25. toukokuuta 2013

Pieleen mennyt treenikenkäostos

Tuli sitten ostettua ihan sairaan huonot treenikengät. Aiemmin supertossuiksi nimeämäni treenikengät ovat pettäneet minut jo parissa viikossa - tai ehkä jopa aiemmin, mutta nyt sen voi jo myöntää ääneenkin.


Kengät siis Stadiumista - lasten treenikenkä SOC G Fitness F12. Poistunut valikoimista.

Kengät eivät parin käyttökerran jälkeen anna enää minkäänlaista tukea jalalle. Pohja on kumimainen ja joustaa, mikä yhdistettynä täysin rättikankaasta tehtyyn varteen on ihan hirveä yhdistelmä. Esim. askelkyykyt ovat kohdallani jopa huvittavaa seurattavaa, sillä joko homma menee ihan epäolennaisuuksiin keskittyessä (muusta tekniikasta viis, kunhan pysyn pystyssä) tai sitten heilun puolelta toiselle kuin heinäseiväs. Parempi olisi treenata ilman kenkiä ja aloinkin jo miettiä, onko ohjelmassani mitään sellaista, mitä en voisi ilman kenkiäkin tehdä. Joissakin liikkeissä hyvistä kengistä olisi kyllä apua.

Pettymys on melkoinen, vaikka olisihan se pitänyt arvata. Hintaa tossuilla oli vain kolmisenkymppiä, mutta toivoin näistä silti edes hieman pitkäikäisempää kumppania itselleni. Edelliset Puman tossut kestivät useamman vuoden ja nekin olivat lasten osastolta... Joudun siis ostamaan kaikki kenkäni lasten osastoilta, sillä jalkani on kokoa 32-24, riippuen mallista / valmistajasta.

Lasten kengistä puheen ollen - tänään on vihdoinkin se päivä, jolloin saan uudet juoksukenkäni. Alunperinhän ajattelin ostaa nämä:


stadium.fi

Mutta ajattelin kokeilla niiden lisäksi vielä näitä:


sportia.fi


Well, we´ll see. Joka tapauksessa tänään minun pitäisi vihdoinkin saada uudet, toivottavasti treenitossuja pitkäikäisemmät juoksukengät alleni! En malta odottaa. :)

Lisäksi tuohon reissuun yhdistyy nk. treffimeininki Hiihtäjän kanssa. Pääsen kauden ekalle prätkäajelulle samalla, käymme ulkona syömässä ja ihmettelemme vierasta kaupunkia - nyt nimittäin suuntaamme ostosreissumme lähistölle kaupunkiin, jossa emme ole oikeastaan käyneet kuin läpi ajaen. Samalla pääsen myös ihan uuteen ruokakauppaan. Kyllä! Miten eksoottista! Saako joku muu uusissa ruokakaupoissa vierailusta kicksejä?! Siinä on jotakin niin jännittävää päästä melkein vakoilemaan vieraiden ihmisten jääkaappeja ja ostoskoreja. Paikalliset kauppiaathan kertovat väistämättä valikoimallaan, mikä alueella myy ja mikä ei. Runsas lihatiski kertoo enemmän, kuin tuhat sanaa ja toisaalta taas kaupan perimmäiseen nurkkaan piilotetuilla gluteenittomilla tuotteillakin on oma viestinsä.

Eilen tein muuten treenivirheen, joka on pakko jakaa tänne ja todeta, että ei ainakaan ihan heti tule kokeiltua uudelleen samaa. Nimittäin pyöräilin eilen taas töihin ja tällä kertaa hieman suorempaa reittiä, jolloin matkaa tuli noin 27,5 kilometriä / suunta. Takaisin päin ajaessani, aika raskaan työviikon nuijimana päätin kuitenkin mennä vielä salille. Tein jälleen sen Couturen setin + hauiskääntö jne. ja lähdin ajamaan kotiin päin. Takaisin päin matkaa tuli hieman enemmän, koska paluureitin vedin eri kautta, mutta sanotaan nyt että ei se 29 kilometriä enempää yhteensä varmastikaan ollut. Koko reitti on erittäin mäkinen ja mitä lähemmäs kotia tulen, sitä enemmän mäkiä riittää. Kun matkaa oli vielä n. 8km jäljellä, aloin olla jo aivan loppu. Teki mieli itkeä, huutaa ja vaikka vain kupsahtaa lähimpään ojaan, mutta sinnittelin kotiin asti ja päästin ulinan valloilleen vasta siellä.


Matkaa kotiin vielä arviolta noin 4km, takana 28 + 24km. Ei meinaa jaksaa, jalat aivan hapoilla.
Maisemissa ei kuitenkaan vikaa!
 
Note to self: Kuntoni ei kestä rankan viikon jälkeen 28km polkemista töihin, sieltä sama takaisin ja 45min salitreeniä näiden matkojen välissä.

Mutta tulipahan taas poljettua ja se on kuitenkin hyvä se! Mäet - nuo penteleet - tekevät toivottavasti tarakalle terää, jos ymmärrätte, mitä tarkoitan.. ;)

Terkuin,
M

2 kommenttia:

Kiitos!