perjantai 10. toukokuuta 2013

Palaahan rasva pihatöissä?

Huomenta pöytään!

Täällä on vietetty ns. löysempää viikkoa treenin suhteen, koska on ollut tärkeää ja akuuttia tekemistä ja rempattavaa muuallakin, kuin pakaraseudulla. ;)

Maanantaina tein kyllä jalkatreenin ja ke-aamuna käsi- ja yläkroppatreenin, mutta aerobisen liikunnan määrä on ollut olematon. Tiistai meni nimittäin näissä merkeissä:




Kyseessä on siis sitruunainen mansikkamoussekakku, jonka tein kollegsn muksun juhliin. Tuo on mulle sellainen rakas ja täysin päätön harrastus, koska se syö vapaa-aikaa ja rajoittaa muutoinkin tekemisiä. No, tää vei aikaa tiistaina käytännössä koko illan. Siinä sivussa tein myös esityksen keskiviikolle, sillä keskiviikko oli tärkeä päivä paitsi sille pienelle sankarille, jolle tämä kakku meni, niin myös minulle - kävin nimittäin esittelemässä opinnäytetyöni ja kuulemassa tuomioni opintojeni suhteen. Ja jos nyt hypätään nopeasti pois aiheesta "kakut", niin voin kertoa, että minulla saattavat olla opinnot molempien käynnissä olevien tutkintojen osalta pulkassa kesäkuun aikana! HUHHUH. Vihdoin!!!

No joo, ne kakut. Jos jota kuta kiinnostaa, niin täällä on vähän lisää allekirjoittaneen tusaamia kakkua. Kaikkia en ole muistanut tai ehtinyt kuvata, mutta jonkun verran niitä kuvia löytyy.

Keskiviikkona uhrasin sitten kakun koristelun jälkeisen aamun (herätys 04.00 - siitä kakkubisneksen hulluudesta puheen ollen.....) melko nopealle, mutta mielestäni tehokkaalle treenille yläkropan kanssa ja ilta menikin sitten seuraavaan askareen parissa...




Näillä ammattilaisen vehkeillä, sekä ompelukonetta hyödyntäen tuli verhoiltua kahdeksan kappaletta ruokahuoneen tuoleja. Ihan hirveetä hommaa. Ei tarvii toivottavasti ihan hetkeen ruveta moiseen savottaan, vaikka kissamme kyllä näyttivät jo heti keskiviikkoiltana, että a) kangas ei ole kissan kynsiä kestävää sorttia ja b) kangas toimii kuin kärpäspaperi, eli se imee karvaa itseensä hullun lailla. Kiva. Palkitseva projekti kaiken kaikkiaan...

Lähes helteinen helatorstai kului vielä tuoliprojektin parissa, kunnes siirryin ulkohommiin. Ja vaikka treenailu ja aerobinen on ollut vähissä tällä viikolla, niin täytyy myöntää eilisen kuitanneen sen puutteen 6-0. Pitkälle yli 4 tuntia meni non-stoppina haravoidessa, risuja kerätessä, pajukkoa kaataessa ja kärryjä mäkistä tonttiamme ylös ja alas kärrätessä. Soijaa pukkas, mutta hyvä niin. Nyt alkaa piha olla pikkuhiljaa siistimpään päin. Seuraavalla kerralla otan sykemittarin mukaani, sillä ihan mielenkiinnosta haluan tietää, paljonko kulutus noissa hommissa oikeasti on. Onko jollain jo kokemusta? Itse olin aivan hiestä märkä ja takki oli tyhjä kolmen tunnin kohdalla, mutta sitten se uupumus meni vähän ohi ja jaksoin vielä pusertaa loppuun aloittamani työt. Toki kevyempää on esim. istutella kukkia jne, kuin tuo eilinen puusavotta ja metsäpohjan haravointi, osittain ylämäkeen sekin.

Tänään muuten saan ehkä haettua ne uudet juoksukenkäni, joita toivottavasti pääsen testaamaan heti huomenna viimeistään. Viikonloppuna olis tarkoitus kaivaa myös pyörä puuliiteristä, öljytä ja huoltaa se ja käydä kokeilemassa vähän pidempää lenkkiä. Osittain Baniinan työmatkajuoksusta innostuneena haastoin itseni jo mentaalitasolla pyöräilemään ainakin joitakin kertoja töihin ja takaisin, mikä tarkoittaa siis noin 26 km yhdensuuntaista matkaa - edellyttäen, etten eksy reitiltä. Autollahan tuo matka on melkein 10 km pidempi, koska pyrin ajamaan ajallisesti nopeinta reittiä ja tähtään pikkuteiltä isommille baanoille asap.

Vielä pakko laittaa tähän kuva aamiaiskattauksestani, jota naureskelin aiemmin, että on Sirpan kanssa usein identtinen (aamiaisen yhtenä osana aina MeNaiset - noloa or not?) mutta tänään jälleen em. tuoliterroristien ansiosta haasteellinen...




ONNEKSI ON PERJANTAI! Saa rauhassa pari päivää kuopia pihaa, juosta, pyöräillä, leipoa äitienpäiväkakkuja (meillä on kattauksia peräti 3 - "modernien" eroperheiden lapsia kun miehen kanssa ollaan...) ja kaikenlaista kivaa.

Sitä ennen kuitenkin vielä työpäivä edessä, tiukka treeni ja sitten vasta.

Ai niin, uppouduin tässä eräänä iltana juoksukalenterin syövereihin. Lomareissujen ja niiltä palautumisen, sekä riittävän valmistautumisajan takaamiseksi näyttäisi siltä, että voisin yrittää sitä puolimaratonia joko

Kaikki on merkitty kalenteriin jo, ja ehkä realistisin olisi tuo Vuosaarijuoksu tai Rantamaraton. Ruissalojuoksu olisi siinä mielessä kiva, että sen maisemia on kehuttu ihan pirusti ja olisi täysin uusi juoksuympäristö. Vaan onko se sitten kuinka hyvä, että on täysin uusi reitti? Tosin, enpä mä tuolla Vuosaaressakaan juuri ole viime vuosina käynyt. Saati juossut... :)


Erittäin hyvää ja aurinkoista viikonloppua kaikille - ja ihanaa äitienpäivää äideille!

-M

1 kommentti:

  1. Mainio katti aamiaisella! :D kyllä ne pihatyöt kuluttaa ihan siinä missä muukin liikunta, ainakin allekirjoittanut uskoo tämän lähes sokeasti! Samoissa hommissa tullut itsekin vietettyä meinaan tällä viikolla muutama tunti! ja wautsi mitä kakkuja, NAM!

    VastaaPoista

Kiitos!